1 paj, ca 4 personer
225 grader
Pajdeg:
3 dl mjöl av valfri sort, jag gillar graham- & kikärtsmjöl
125 g smör
4 msk vatten
Fyllning:
1 pkt fetaost
1 lök
fryst bladspenat
1 tsk sumaq (syrlig lilaaktig krydda som kan köpas i blattebutiker, kan utelämnas)
salt & peppar
1 burk creme fraiche
1 äggula
Knåda ihop smöret och mjölet till en smulig blandning, blanda i vattnet och knåda ihop. Platta ut i en form med löstagbar botten och sätt in längst ner i ugnen 10 minuter.
Hacka löken, tärna fetaosten. Stek löken mjuk men inte brynt och häll då även spenaten i stekpannan. Låt stå på svag värme så att spenaten tinar men inte steks och tills all vätska dunstat. Blanda i sumaq, salt och peppar och ost. Ta av från värmen.
Blanda äggulan med creme fraichen och häll i ost- & spenatblandningen. Häll alltihop i pajskalet och sätt in i ugnen ytterligare 30 minuter längst ner i ugnen. Godast om den serveras ljummen med en sallad.
Receptet funkar säkert alldeles utmärkt att göra med vanlig äggstanning, men eftersom jag är äggviteallergiker har jag fått uppfinna min egen äggstanning.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
tack så mycket, låter supergott!
Skicka en kommentar